Etiketler

23 Temmuz 2016 Cumartesi

Çalışma Odası Dekorasyonunda Feng Shui Uygulamaları

Feng Shui ortamın şansını ve refahını arttırmak için yapılan bir düzenleme sanatıdır. Yüzyıllar önce Çinliler tarafından uygulanmaya başlanmıştır.  Feng Shui’nin amacı doğal bir düzen yaratıp duyarlılık sağlamaktır. Çalışmalarından tam verim almak isteyen kişilerin başvurduğu bu yolu doğru uygulamaları için yapmaları gereken bir takım püf noktalar vardır.


Feng Shui’nin Püf Noktaları

·         Çalışma odalarının dizaynı çok önemlidir. Kişiler işlerine daha iyi odaklanmak için bir takım düzenlemeler yapmalılardır.

·         Feng Shui’ye göre öncelikle eşyalarınızı seçerken köşelerinin keskin değil oval olmasına dikkat etmeniz gerekir. Eşyalarınızı mutlaka duvara monte etmeli ve kapaklı mobilyalar tercih etmelisiniz.
·         Yaratıcılık gerektiren bir işle uğraşıyorsanız odanızda mutlaka kırmızı renkli bir obje veya kırmızı renklerin hâkim olduğu bir resim kullanılmalıdır.

·         Diğer bir uygulanması gereken püf nokta ise odanızda doğayı anımsatacak objelerin bulunmasıdır. Odada bulunan bu eşyaları daima gözünüzün önünde bulundurmalısınız.



Feng Shui İle Başarıyı Yakalayın

Çalışma odanızı Feng Shui ile tasarladığınızda daha başarılı olacağınız düşünülür. Bu uygulamayı yaparken tabii ki dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Çalışma masanızı asansörün veya kapının karşısını konumlandırmamanız gerekir. Odada olabildiğince çiçek bulundurmalı fakat kaktüslerden kaçınılmalıdır.


Bu püf noktalara uyulduğu zaman Feng Shui kurallarını uygulamış olursunuz. İnanışa göre daha başarılı ve daha yaratıcı olmanızı sağlayan bu dizayn şeklini uygulamak çok basittir ve aynı zamanda ortamda ferahlık da sağlanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder